vineri, 19 iunie 2009

Vacanta in Menorca


Nu stiti unde sa mergeti in vacanta vara asta?
Noi va dam raspunsul:Insulele Baleare, Menorca!!!


Menorca este una dintre cele 4 insule principale din arhipeleagul Balear situat in vestul Marii Mediterane.A fost declarata in 1993 de catre UNESCO Rezervatie Naturala.

O vacanta in Menorca este ca o calatorie in timp pe o insula cu spatii naturale neexplotare, ce mentin inca fumusetea originara, cu viata linistita a oamenilor de aici.

In Menorca exista un contrast foarte mare intre o parte si cealalta a insulei.Exista o mare diferenta intre partea de sud si cea de nord, peisaje total opuse care ne fac sa uitam ca sunt separate doar de cativa kilometri.Acelasi lucru se intampla si cu Mahon si Ciutadella , orase situatre intr-un capat si celalalt al insulei, unul fiind modern si comercial iar celalalt traditional.
In partea de sud veti intalni plaje cu nisip fin, apa de culoarea turcoazului, in schimb in nord peisajul este mai stancos.
Menorca are o populatie de 67.000 de locuitori, asta in timpul iernii,pentru ca vara numarul de locuitori creste considerabil deoarece sunt foarte multi straini care au case de vacanta si locuiesc aici numai vara , plus numarul foarte mare de turisti care vin in fiecare vara sa isi petreaca vacanta aici.
"Menorquini" tin foarte mult la imaginea insulei, asa ca sa nu va mire daca o sa vedeti multe zone cu toate casele albe,ferestrele verzi, si acoperisul alb sau maron, ceea ce ii da o frumusete aparte insulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu